Mijn VerbouwLening

Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren. U kunt sinds 1 september 2022 de Mijn VerbouwLening tot €60.000 aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Voor aanvragen van Mijn VerbouwLening vanaf 1 februari 2024 bedraagt de rentevoet 2,75% voor de looptijd van de lening. Dit is een korting van 3% op de wettelijke rentevoet (die momenteel 5,75% bedraagt).

De details van Mijn Verbouwlening werden op 8 juli 2022 definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering.

Mijn VerbouwLening vervangt sinds 1 september 2022 de Energielening (tot € 15.000 voor een prioritaire doelgroep/klanten met exclusief nachttarief). Ook de Energielening+ (voor eigenaars die hun woning of appartement verwerven via erfenis of schenking) werd sinds 1 september 2022 vervangen door Mijn VerbouwLening.

Voor meer info over de Mijn VerbouwLening, ga je naar de website van Vlaanderen.
Deze site is altijd up-to-date: Mijn VerbouwLening | Vlaanderen.be

> Welke type werken?

U kunt Mijn VerbouwLening aanvragen voor verschillende categorieën van werken.
Per categorie van werken is een maximaal ontleenbedrag voorzien.
> een overzicht van de werken vind je hier

> Bedrag

Het Energiehuis zal steeds op basis van uw individuele financiële situatie en terugbetalingscapaciteit moeten nagaan wat voor u haalbaar is inzake leningsbedrag en looptijd. Het Energiehuis rekent geen dossierkosten aan voor het afsluiten van een Mijn VerbouwLening.
> de algemene voorwaarden vind je hier

> Procedure

U kunt Mijn VerbouwLening aanvragen

Meer info over de procedure vind u hier