Huren in de Westhoek

Met de campagne ‘Huren in de Westhoek’ willen de woondiensten de inwoners wegwijs maken in verschillende thema’s rond huren. In een aantal korte video’s kom je meer te weten over woningkwaliteit, regelgeving rond huren, financiële tegemoetkomingen en energie.

Huurwoning zoeken

Hoe begin je aan je zoektocht naar een geschikte huurwoning? Waar vind je deze en hoe weet je of je de correcte huurprijs betaalt? Wanneer bezoek je best de woning en waar moet je zeker op letten? Wat zijn tenslotte de verplichte documenten die je moet krijgen eens je die woning gevonden hebt?

Interessante linken:

Meldpunt woonproblemen

Discriminatie op de huurmarkt kan je melden bij het Meldpunt. Wat is discriminatie? Welke vormen van discriminatie bestaan er? Hoe kan je discriminatie melden? Wat gebeurt met je melding?

Interessante linken uit deze video:

Financiële tegemoetkomingen

Wat is het verschil tussen de huursubsidie en de huurpremie? Welke vormen van ondersteuning bij betaling van de huurwaarborg bestaan er? Heb je recht op een vermindering onroerende voorheffing? Wat is de Provinciale huurgarantieverzekering?

Woningkwaliteit – normen

Aan welke kwaliteitsnormen moet een huurwoning voldoen?

Interessante linken uit deze video:

Woning niet in orde

Welke stappen kan je zetten wanneer jouw huurwoning niet in orde is?

Interessante linken uit deze video:

Een lagere energiefactuur

Wat kan je doen als huurder om de kost voor energie te beperken? Hoe kan je energiecontracten vergelijken? Hoe kan je veranderen van leverancier? Wat is een groepsaankoop? Op welke energiepremies heb je recht?

Interessante linken uit de video:

Energieverbruik

Meten is weten. Wat is een normaal energieverbruik? Hoe kan je jouw verbruik opvolgen? Wat is een energiescan en wanneer heb je er recht op?

Interessante linken uit de video:

  • Vlaamse Regulator voor Elektriciteit- en Gasmarkt: VREG
  • Netbeheerder Fluvius
  • Gratis energiescan bij Energiehuis Westhoek

Energie besparen

Met een paar heel eenvoudige tips kan je energie besparen.

Interessante linken uit de video: