Gevelthermografie in de Westhoek

Als de temperaturen het toelaten rijdt de “thermocar” (vergelijkbaar met een google streetview wagen) door alle straten van de gemeentes en neemt ondertussen foto’s. Op deze foto’s zijn de warmteverliezen van de voorgevel en meestal ook de daken zichtbaar.

Deze foto’s worden nadien, op aanvraag van de bewoners van deze woningen, ter beschikking gesteld:

  • In een eerste fase kan men op een infoavond wat algemene info omtrent thermografie verkrijgen.
    Op deze infoavonden, of van thuis uit, kan vervolgens een thermoloket ingeboekt worden.
    Dit thermoloket is een persoonlijk gesprek van een half uurtje met een renovatieadviseur omtrent de thermografische gevelfoto.
    Indien nodig behoort een huisbezoek met renovatieadvies tot de mogelijkheden en kan er zelfs een begeleidingstraject opgestart worden om offertes op te vragen bij aannemers en te vergelijken.
  • Een tweede fase van het project gevelthermografie geeft iedereen de kans om de thermografische gevelfoto digitaal aan te vragen.

Na het invullen van het contactformulier stuurt Energiehuis Westhoek de foto door, met wat informatie over hoe je de foto kan interpreteren.

Energiehuis Westhoek voerde reeds in 8 gemeenten in de Westhoek een gevelthermografie project uit: de gevels van Koekelare, Houthulst, Kortemark, Lo-Reninge, Heuvelland, Mesen, Poperinge en Zonnebeke werden al gescand.

In een 2e project werden de overige gemeenten uit de Westhoek aangeschreven om ditzelfde project ook bij hen te laten uitvoeren.

De gemeentes die nu aangeschreven werden zijn Ieper, Vleteren, Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Diksmuide en Veurne.

To be continued!

Vul onderstaand formulier in en kies bij de opties voor “Gevelthermografie”