Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringen.

Vanaf wanneer?

  • Van 1 juli tot 30 september 2022 kunt u de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kunt u Mijn VerbouwPremie online aanvragen.

Vraagt u Mijn VerbouwPremie aan tussen 1 oktober en 31 december 2022?
Dan mogen de facturen die u nodig hebt voor de aanvraag tot 27 maanden (2 jaar en 3 maand) oud zijn.

Bereken via de simulator wat dit voor u betekent.

Voor meer info over de Mijn VerbouwPremie, ga je naar de website van Vlaanderen.
Deze site is altijd up-to-date: Mijn VerbouwPremie | Vlaanderen.be

> Welke type werken?

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw, zal financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie en investeringen in woningkwaliteit.
> een overzicht van de werken vind je hier

> Premies die niet behoren tot MVP

Mijn VerbouwPremie is een samenvoeging van een aantal energiepremies van Fluvius en de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen die u via één loket kunt aanvragen. Premies voor categorieën van werken die niet behoren tot Mijn VerbouwPremie, kunt u ook vanaf 1 juli 2022 blijven aanvragen bij Fluvius, Wonen-Vlaanderen of het VEKA. Een overzicht van deze werken vind je via onderstaande link:
> Overzicht premies die niet behoren tot MVP

> Procedure

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.
> Ga hier naar het onlineloket voor de aanvraag van Mijn VerbouwPremie 

Wanneer u naast Mijn VerbouwLening ook in aanmerking komt voor Mijn VerbouwPremie, zal het Energiehuis waar u de lening afsluit, in uw naam en voor uw rekening Mijn VerbouwPremie (en/of de premie voor zonnepanelen) aanvragen en vervolgens ontvangen. Daarna zal het Energiehuis de ontvangen premie aftrekken van het nog terug te betalen bedrag van de lening. Mijn VerbouwPremie wordt zo gebruikt als een vervroegde terugbetaling van de Mijn VerbouwLening.