UiTPAS Westhoek

Sinds 2019 is DVV Westhoek de kaartsysteembeheerder voor UiTPAS Westhoek. Een kaartsysteembeheerder is verantwoordelijk voor de regionale coördinatie van de UiTPAS en het eerste aanspreekpunt met Publiq vzw, die verantwoordelijk is voor de algemene coördinatie van het UiTPAS op het Vlaamse niveau. 

In het voorjaar van 2017 lanceerden we UiTPAS Westhoek: een voordeelkaart voor vrije tijd in de Westhoek. Met de impuls van LEADER Westhoek konden vier gemeenten pionieren: Diksmuide, Ieper, Poperinge en Zonnebeke. Na één jaar beslisten de gemeenten om ook verenigingen aan te spreken om UiTPAS-partner te worden. Gemeenten beslisten zelf over de toetreding van organisaties en verenigingen binnen de eigen gemeentegrenzen. De bovenlokale partners sloten een overeenkomst met de vier gemeenten.  

Door de komst van de Dienstverlenende Vereniging Westhoek kan de UiTPAS-samenwerking vlotter georganiseerd worden. In plaats van telkens verschillende overeenkomsten op te moeten maken (voor de verschillende gemeenten) kan dit vervangen worden door de DVV als Kaartsysteembeheerder aan te stellen. Ook voor de aansluiting van nieuwe UiTPAS-gemeenten, vereenvoudigd dit de administratieve taken.  

In 2020 traden Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen en Vleteren toe tot de UiTPAS-regio Westhoek.  

In 2022 organiseren we een rondvraag bij de gemeenten die op vandaag geen UiTPAS-partner zijn, deze gemeenten kunnen in 2023 toetreden tot het UiTPAS-systeem. 

logo UiTPAS Westhoek

Voor concrete informatie over UiTPAS Westhoek verwijzen we graag door naar volgende websites: