De Opstap

De Opstap is een intergemeentelijke samenwerking tussen de lokale besturen van Diksmuide, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Zonnebeke, Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem, met als doel om kansengroepen, in het bijzonder leefloongerechtigden en gelijkgestelden op de arbeidsmarkt in te schakelen.

De arbeidstrajectbegeleiders stippelen samen met de cliënt een gepast traject naar werk uit. Hierbij houden zij rekening met de drempels en mogelijkheden van eenieder. De trajectbegeleiders vertrekken vanuit hun mogelijkheden, kwaliteiten en sterktes. Het doel is de nodige middelen en instrumenten in te zetten op maat van de cliënt waardoor deze de participatieladder kan opklimmen en de hoogst haalbare trap kan bereiken.

De trajectbegeleiders staan onder andere in voor de toeleiding en begeleiding op vlak van: Vrijwilligerswerk, wijkwerken, arbeidsmatige activiteiten, Beroepsverkennende stages, IBO, tewerkstelling artikel 60§7, indiceringen in functie van rechten maatwerk,…

DVV Westhoek behartigt sinds 01/05/2020 het financiële en personele beheer van ‘De Opstap’. Om de regionale samenwerking financieel, inhoudelijk en op vlak van personeel op te volgen, te begeleiden en te ondersteunen, is een stuurgroep opgericht.

Aansturing

Om de intergemeentelijke samenwerking van De Opstap financieel, inhoudelijk en op vlak van personeel op te volgen, te begeleiden en te ondersteunen, is een stuurgroep opgericht.

De stuurgroep bestaat uit de politieke mandatarissen en de afgevaardigde medewerkers van de lokaal besturen die participeren aan de clusterwerking van De Opstap.

Contact

Maaike DeltombeCoördinator
051 97 04 51 – 0494 35 74 50
maaike.deltombe@deopstap.be