Foodsavers Westhoek ontvangt het referentiebewijs “Inclusieve Onderneming 2022” uit handen van Sterpunt Inclusief Ondernemen, namens Werkplekarchitect Argos. Foodsavers Westhoek krijgt deze erkenning doordat het inzet om mensen in te schakelen op de arbeidsmarkt via opleiding op de werkvloer, taalcoaching, empowerment en sollicitatietraining.

Medio 2020 startte Dienstverlenende Vereniging Westhoek het sociaal distributieplatform Foodsavers Westhoek op. Dit platform zamelt kwalitatieve overschotten (voeding en niet-voeding) in en herverdeelt ze naar sociale organisaties (bv. sociaal restaurant, sociale kruidenier,…) en zo tot bij mensen in armoede. Foodsavers Westhoek zorgt ook voor sociale tewerkstellingskansen door de transport- en logistieke taken verbonden aan het operationele distributieplatform, zoveel als mogelijk te laten uitvoeren door leerwerknemers en hen zo te begeleiden in hun traject naar werk.

Fabienne Bertens (werkcoach Westhoek, links) en Aster Ketels (projectmedewerker Foodsavers Westhoek, rechts):

“ Bij Foodsavers Westhoek zijn we zeer tevreden met deze erkenning als inclusieve onderneming. We doen er alles aan om leerwerknemers mogelijkheden aan te reiken om te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen tijdens hun traject. Via opleiding op de werkvloer zorgen we ervoor dat de leerwerknemers klaargestoomd worden voor een job in de reguliere arbeidsmarkt. Zo geven we bijvoorbeeld taalcoaching, logistieke/administratieve training, empowerment, persoonlijke begeleiding en sollicitatietraining.”

Foodsavers Westhoek een gesubsidieerd Leaderproject

Wat is Sterpunt Inclusief Ondernemen?

Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw vertegenwoordigt en ondersteunt de non-profit aanbieders van opleiding, coaching en werkplekleren, alias de Werkplekarchitecten.

Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw gelooft in een inclusieve arbeidsmarkt:

  • waarin elke burger op beroepsactieve leeftijd een arbeidsplaats vindt die overeenstemt met zijn talenten;
  • waarin elke werkgever de medewerkers vindt die zij nodig heeft.