De Dienstverlenende Vereniging (DVV) Westhoek
werft een PROJECTMEDEWERKER aan voor het organisatienetwerk 4de pijler Inburgering.

Ben je een geboren netwerker, een makelaar, een aanjager, een creatieve denker? Ligt het in jouw natuur om anderen te enthousiasmeren en te begeleiden? Als projectmedewerker ondersteun je het proces, bewaak je de visie en samenwerkingsprincipes van het organisatienetwerk 4de pijler. Via een aanbod aan participatietrajecten die binnen dit netwerk samengebracht wordt, kunnen nieuwkomers hun sociaal netwerk versterken!

We bieden een voltijdse tewerkstelling (0.8 VTE is ook bespreekbaar) op master-of bachelorniveau (afhankelijk dus van je diploma).

Interesse in deze functie? Solliciteren kan tot en met 25 februari 2024.

Alle info is terug te vinden in:

Nieuwkomers worden begeleid om zich vlotter te integreren in de maatschappij

Een sterk sociaal netwerk en de mogelijkheid tot lokale participatie is van groot belang voor het integratieproces van nieuwkomers. Daarom voorziet de Vlaamse Overheid een ‘4de pijler of een participatie- en netwerktraject’ binnen het inburgeringstraject van nieuwkomers. Inburgeraars worden tijdens dit traject gestimuleerd om via verschillende acties hun sociaal netwerk te versterken (bvb via een buddyproject of het doen van vrijwilligerswerk) en zo volwaardig te participeren aan de samenleving.

Om het mogelijk te maken voor de inburgeraars en nieuwkomers om een geschikt participatie-aanbod te vinden, wordt van de lokale besturen verwacht dat er een organisatienetwerk opgericht wordt. Het organisatienetwerk bestaat uit lokale besturen uit de Westhoek en andere organisaties die samen leren, uitdagingen in kaart brengen en acties opzetten om aanbod te ontsluiten. Ze delen kennis en middelen om de gemeenschappelijke ambitie waar te maken: iedere nieuwkomer in de regio Westhoek kan een zinvol participatietraject op maat volgen.