DVV Westhoek kon eind 2018 van start gaan met ‘foodsavers Westhoek’. Dit project ligt aan de basis van het ‘voedselherverdeelplatform’ van de Westkust tot in Diksmuide. Recent maakte de Nationale Loterij een korte reportage waarin de werking van het ‘sociaal distributieplatform’ uit de doeken wordt gedaan.

Dit project werd opgestart vanuit de Dienstverlenende Vereniging Westhoek, i.s.m. het Sociaal Huis Oostende, W13, Stad Brugge en Herwin. Ook de Nationale Loterij verleende steun voor dit project. Voor de werking van het platform werkt DVV Westhoek zeer nauw samen met De Groene Kans vzw.

Dankzij het ruime partnerschap én beide projectsubsidies werd Foodsavers Westhoek geboren. Er werd geïnvesteerd in een bestelwagen, koelcel en ander materiaal (koelboxen, registratiesysteem,…) voor de uitbouw van Foodsavers Westhoek.Twee leerwerknemers gingen aan de slag om kwalitatieve voedseloverschotten op te halen bij heel wat lokale partners in de streek. Die overschotten worden na ophaling zo snel mogelijk herverdeeld naar sociale organisaties (bv. sociale restaurants, sociale kruideniers, voedselverdeelpunten…) in De Panne, Diksmuide, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.

Elke zaterdag toont de Nationale Loterij vlak voor de wekelijkse lottotrekking, een reportage over enkele projecten die zij steunen. Ook Foodsavers Westhoek charmeerde de Nationale Loterij en begin januari hadden we het genoegen om het mediahuis Hotel Hungaria te ontvangen in Koksijde. Dit resulteerde in een hartverwarmende reportage die mooi in beeld bracht waar Foodsavers Westhoek voor staat en hoe belangrijk deze werking is voor de meest kwetsbare personen uit onze streek.