Aan het station van Kortemark vind je voortaan een gloednieuw fietsdeelsysteem. Tien fietsen, zowel gewone als elektrische, staan sinds 29 maart klaar en kunnen tegen een kleine vergoeding ontleend worden. Er werd gekozen voor duurzame, degelijke fietsen die voorzien zijn van een “slim fietsslot” mét ingebouwde GPS. De fietsen kunnen geopend worden met de Mobit-app op je smartphone.

Met de steun vanuit onder meer het Interregproject Stronger Combined, waarin DVV Westhoek partner is, speelt Kortemark in op het model van basisbereikbaarheid van de Vlaamse Overheid dat wordt uitgerold vanaf 2022. Het is daarbij de ambitie om Hoppinpunten in te richten, verspreid over Vlaanderen. Deze Hoppinpunten zijn herkenbare plekken waar reizigers vlot en comfortabel kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. De deelfiets vormt daarin een belangrijke schakel. Voor korte verplaatsingen is deze vaak sneller dan te voet of zelfs met de auto. Samen met de lokale besturen is het de betrachting van DVV Westhoek om deze lokale pilootprojecten te integreren in het Vlaamse model.

Ook in Diksmuide en Alveringem zullen met de steun van het Interregproject Stronger Combined dergelijke pilootprojecten uitgerold worden.

De volledige perstekst kan je hier lezen.