UITNODIGING PERSMOMENT

Do 22/12 van 12:00 tot 13:30

De ‘warme’ eindejaarsperiode komt eraan, mensen kopen heerlijk eten, creëren een gezellig sfeer en leggen pakjes onder de kerstboom.
Voor veel kinderen is deze feestelijke periode met ‘pakjes’ niet zo vanzelfsprekend want 1 op de 5 kinderen in ons land leeft in armoede.
Bij hen thuis ligt er bijna nooit een cadeautje onder de kerstboom.

Foodsavers Westhoek, het sociaal distributieplatform van DVV Westhoek, wil hier verandering in brengen en zorgen dat de eindejaarsperiode ook voor hen een tijd van feestvreugde wordt!

In West-Vlaanderen zijn verschillende sociale distributieplatformen actief: Foodsavers Westhoek, Foodact 13, Foodsavers regio Middenkust, …. Dergelijke platformen zamelen kwalitatieve overschotten (voornamelijk voeding, maar ook non-food, hygiëneproducten, …) in die anders op de afvalberg belanden en herverdelen deze naar sociale organisaties en zo tot bij mensen in armoede.

Foodsavers Westhoek begon al in oktober 2022 met een proefproject om samen met Dreamland geretourneerde spullen zoals speelgoed van de afvalberg te redden. Bij Dreamland in Halle worden de spullen opgehaald en in samenwerking met maatwerkbedrijf Interwest sorteren, testen en herstellen wij het speelgoed dat daarna verdeeld wordt over de 3 voedseldistributieplatformen (Foodact 13, Foodsavers regio Middenkust en Foodsavers Westhoek).
Alle distributieplatformen verdelen in samenwerking met armoedeorganisaties het kwalitatieve speelgoed aan kinderen in armoede.

Wij organiseren een persmoment om meer informatie te geven en een kijkje te nemen achter de schermen van onze werking. U wordt hiervoor vriendelijk uitgenodigd. Graag een seintje op voorhand.

Praktische info:

  • Wanneer?
    Persmoment op donderdag 22 december van 12u tot 13u30
  • Waar?
    Interwest, Werkplaatsstraat 4, 8630 Veurne
  • HIER inschrijven voor het persmoment.
    Wij voorzien namelijk graag een hapje en een drankje voor de aanwezigen.

Foodsavers Westhoek een gesubsidieerd Leaderproject