Deze voormiddag werd Emmily Talpe (burgemeester van Ieper) aangesteld als voorzitter van Westhoekoverleg.  Deze overdracht is een gevolg van de afspraken die hieromtrent werden gemaakt aan het begin van de huidige legislatuur in 2019.

Christof Dejaegher (burgemeester van Poperinge) trad tot vandaag op als voorzitter. De voorbije drie jaar loodste hij Westhoekoverleg doorheen een bijzondere periode.  De coronapandemie zorgde er immers voor dat het organiseren van overleg en samenwerking tussen achttien gemeenten een grote uitdaging vormde. Hij slaagde erin om de werking, waar de menselijke interactie tussen de burgemeesters, gedeputeerden en anderen van belang is, met een positieve insteek gaande te houden. In 2019 organiseerde Westhoekoverleg ook een succesvol ‘plattelandscongres’ in het Vlaams parlement. De inspanningen van Westhoekoverleg lagen wellicht mee aan de basis van het ‘Open Ruimtefonds’, dat landelijke gemeenten financieel meer compenseert. Christof werd deze voormiddag uitvoerig bedankt voor de afgelopen periode.

Tegelijk werd Emmily Talpe warm onthaald voor de invulling van het voorzitterschap voor de tweede helft van de legislatuur. “Ik ben bijzonder vereerd de volgende drie jaar voorzitter te zijn van Westhoekoverleg, toch hét kernplatform van de sterke traditie van de samenwerking die we hier in de Westhoek kennen. Ik ben enthousiast om op dat elan verder te gaan en samen met mijn collega-burgemeesters ambitieus de uitdagingen in onze regio aan te pakken.  Ons maandelijks overleg is daarnaast het uitgelezen moment om als burgemeesters good practices met elkaar te delen. Ook dat versterkt onze regio”, aldus de nieuwe voorzitter.

Emmily Talpe volgt Christof Dejaegher op als voorzitter van Westhoekoverleg