Streekhuis Westhoek, 17 maart 2016

Toon Vancoillie betuigt als voorzitter van het Westhoekoverleg namens de 18 burgemeesters van de Westhoek zijn medeleven naar aanleiding van het plotse overlijden van burgemeester Roland Crabbe.

Burgemeestersoverleg 27 jan. 2011, v.l.n.r. Dirk Cardoen (Zonnebeke), Roland Crabbe (Nieuwpoort) en Joris Hindryckx (Houthulst).

Burgemeestersoverleg 27 jan. 2011, v.l.n.r. Dirk Cardoen (Zonnebeke), Roland Crabbe (Nieuwpoort) en Joris Hindryckx (Houthulst).

“We moesten Roland al een tijdje missen op onze maandelijkse burgemeesterconferenties sinds hij vorig jaar ziek werd. We wisten dat hij te kampen had met ernstige gezondheidsproblemen, maar de afgelopen weken en maanden hadden we de indruk dat we hem binnenkort terug in ons midden zouden kunnen verwelkomen. Hierdoor kwam zijn overlijden vooralsnog als onverwacht.

We herinneren hem vooral als loyale partner van het Westhoekoverleg. Steevast konden we rekenen op zijn maandelijkse aanwezigheid op het burgemeestersoverleg, waar hij meestal ondanks het vroege uur als eerste op aanwezig was.

Roland heeft een bepalende rol gehad in de ontwikkeling van Westhoekoverleg. Hij was er bij van in het begin in 1994. Hij nam hier bij zelfs een termijn als voorzitter voor zijn rekening. Hij is steeds een sleutelfiguur geweest voor de betrokkenheid van de ganse Westkust in het Westhoekoverleg.”