Op zondag 2 september 2018, tussen13u en 18u vindt de tweede editie plaats van het IJZERFEEST in Roesbrugge, het jaarlijkse grensoverschrijdend evenement langs de grensrivier IJZER tussen Houtkerque en Roesbrugge. In hetzelfde weekend als Roesbrugge kermis!

Afspraak aan de pontons van Roesbrugge voor een dag vol animatie op en rond de IJzer, met gratis kajaks, vlottenbouw en de competitie voor mensen met sterke armen ‘BOOTJE TREK’! Neem je vrienden, je buren of je collega’s mee en meet wie de reuzenkano het snelst aan de oever krijgt! Plezier verzekerd!

Wie minder aan varen is, kan wandelen langs het Dode Ijzerpad richting de Franse grens en terug via Haringe. Een wandeling van 7 km in totaal. Luister naar de verhalen over natuur, water en geschiedenis van de gidsen, die opgesteld staan langs het wandelpad.

NIEUW OP HET PROGRAMMA: een smokkeltocht voor gezinnen, verzorgd door Toerisme Poperinge! Smokkel op je best en laat je niet verrassen door de douaniers! Vraag info aan de stand op de kade!

Ook NIEUW op het programma is de smaakwandeling, verzorgd door Toerisme Poperinge. Sluit om 15u, 16u of 17u aan bij de wandeling met gratis proevertjes, die start aan de kade van Roesbrugge. Daar staan ook kraampjes met streekproducten.

Op de markt van Roesbrugge kan je genieten van twee mooie optredens, van een Franse en een Belgische band. Om 13u brengen de muzikanten van Brock’and Blues er de sfeer in vanuit hun zilveren caravan en om 15u30 komt Il Sogno terug naar Roesbrugge, dit jaar met Amaryllis Temmerman als gastmuzikante!

Het IJzerfeest is gratis en puur voor het plezier!

Op het programma:

Doorlopend van 13u tot 18u

Kajaks en vlotten op de IJzer
Wandeling Dode Ijzerpad: natuurgidsen wachten je op
Smokkeltocht voor gezinnen tussen de Heidebeek en de IJzer
Franse streekproducten

13u: Optreden van de band Brock’and Blues

14u: Start van BOOTJE TREK

15u, 16u, 17u: Smaakwandeling met gratis degustaties

15u30: Concert Il Sogno met gast Amaryllis Temmerman