De Opstap is een intergemeentelijke samenwerking van de OCMW’s Alveringem, Diksmuide, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Poperinge, Vleteren, en Zonnebeke. Deze werking heeft als doel duurzame socio-professionele integratie/activering van OCMW-klanten bewerkstelligen en kansengroepen op de arbeidsmarkt inschakelen. Door middel van samenwerking met verschillende partners wordt arbeidstrajectbegeleiding van leefloners en gelijkgestelden gerealiseerd.

Als arbeidstrajectbegeleider sta je in voor:
– het organiseren van individuele begeleiding van de cliënt (competentieversterkende initiatieven aanbieden, cliënt inschakelen in arbeidscircuits, opmaken POP);
– het verkennen en (laten) organiseren van collectieve begeleidingsmodules;
– de opvolging van actuele thema’s m.b.t. activering en de OCMW’s hier in bij staan.

Als arbeidstrajectbegeleider kom je terecht binnen de Dienstverlenende Vereniging Westhoek (DVV Westhoek). Dit is een samenwerkingsverband van 17 gemeenten en de WVI en heeft als doel zo veel mogelijk drager te zijn van bestaande en nieuwe intergemeentelijke samenwerking. De DVV Westhoek is sinds 2020 juridische werkgever van de medewerkers van De Opstap en treedt op als beherende partner van deze samenwerking.

Kandidaturen, met motivatiebrief en cv, dienen ons te bereiken uiterlijk op 13 december 2020 en worden gericht aan:
Dienstverlenende Vereniging Westhoek, T.a.v. Dieter Hoet, Algemeen directeur
Woumenweg 100, 8600 Diksmuide
of aan dieter.hoet@dvvwesthoek.be

Meer info in de vacature en het functieprofiel