De Dienstverlenende Vereniging (DVV) Westhoek is op zoek  naar een tijdelijke medewerker voor de functie van wijkwerkcoach.

Via de tewerkstellingsmaatregel wijkwerken gaan werkzoekenden met weinig of geen werkervaring gedurende maximum 60 uur per maand aan de slag in scholen, een lokaal bestuur, een vzw, land- en tuinbouwbedrijven of bij iemand thuis. Op die manier zet de wijkwerker een eerste stap in zijn/haar traject richting werk. Hij/zij wordt vergoed met wijk-werkcheques en na max. 12 maand volgt een nieuwe stap in de begeleiding naar werk.

Als wijkwerkcoach sta je in voor het coachen van de wijkwerkers die worden toegeleid vanuit OCMW’s. Onder coaching wordt verstaan het sturen, coachen en motiveren van de wijkwerkers:

  • bij toewijzing van nieuwe opdrachten/activiteiten gaat de wijk-werkcoach mee op pad met de wijkwerker en ondersteunt hem/haar bij de eerste contacten met de klant.
  • de coach is het aanspreekpunt voor de wijkwerker gedurende het volledige wijk-werkentraject. De coach helpt de wijkwerker bij vragen over het arbeidstraject of ander zorgvragen.
  • de coach gaat op specifieke momenten langs bij de wijkwerker tijdens de uitvoering van zijn/haar opdracht en stuurt bij indien nodig.

We zoeken iemand die zeer snel beschikbaar is en min. 50% (meer is uiteraard ook bespreekbaar) kan bijspringen. De modaliteiten (contract bepaalde duur, interim, …) zijn verder te bespreken.

Interesse? Geef een seintje (CV en korte motivatie) aan Dieter Hoet, algemeen directeur DVV Westhoek via dieter.hoet@dvvwesthoek.be