In onze voorgekauwde maatschappij wordt alles in eenheidsworst gedraaid. We moeten zoveel als mogelijk in het midden lopen en vooral denken zoals men verwacht wordt te denken. Art.19 wil jou uit het keurslijf halen van saaiheid van het alledaagse en je hersens een creatieve boost geven Dit gaat over het anders leren kijken naar de dingen. Over het écht leren kijken naar de dingen. Over meningen hebben (of ze net niet hebben). Over de pauzeknop. Maar evengoed over fun hebben AWAKEN YOUR MIND!

 

 Art.19 , een creatief parcours

Tijdens Art.19 krijgen jonge mensen de kans om onder professionele maar vooral inspirerende artistieke begeleiding hun creatieve ding te doen. Het goede nieuws is dat iedereen één van die ‘artists in mobile residence’ kan worden.

De voorwaarden? Die zijn vrij eenvoudig. Je bent minstens 16 en je doet iets met dans, toneel, video, penseel, spuitbus, planken, video… enfin, zolang het maar kunst is. Bovendien kun je je vrijmaken voor de werkweek van Art.19  tijdens de eerste week van de paasvakantie (zie praktische info).

Het enige wat je nodig hebt, is álle creativiteit die door je lijf stroomt, al zijn een slaapzak en een lading verse boxershorts of slips ook geen overbodige luxe. Dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen, CO7 en de Paspartoe-gemeenten kunnen we je een week all-in aanbieden voor slechts €30.

A19 is een community

Tijdens Art.19 leven, werken, eten, slapen… we constant samen. Een soort kleine kunststaat van een week waar we ons zo weinig mogelijk van de wereld aantrekken en vooral: ons eigen ding doen! Standplaats dit jaar is Beselare. Ergens vanuit het centrum van het dorp spreiden we onze tentakels langzaam uit.

Voor de anciens onder ons bieden we bovendien iets extra aan: de spin-off-formule, een zijtraject tijdens de werkweek. Volg de website en facebookpagina voor meer info.

A19 is een feest

Het is niet simpel om in één week tijd een volwaardig en kwalitatief project te ontwikkelen. Het is hard werken en geen uitrustkamp. Door het groepsgevoel en de unieke  Aᴿᵀ.19  sfeer slagen we er al drie edities lang in om een cool eindresultaat te boeken.

We eindigen Art.19  traditioneel met een knal op vrijdagavond. Wat en hoe, dat bepalen jullie.  De toekomst ligt niet vast, weet je nog wel?

Twijfel niet te lang, want de plaatsen zijn felbegeerd maar beperkt.

Art.19 heeft een thema

Vrijheid is blijheid, maar we zoeken toch telkens een houvast in een paar inhoudelijke krijtlijnen. Dit jaar gaan we uit van het letterlijke “lege doek”. Iedereen start met hetzelfde basismateriaal. Het wakker schudden van je verbeelding door de beperking van materiaal, maar ook door het aangeven van verschillende invalshoeken, methodieken en kunstvormen. Met de hulp van de begeleiding, andere deelnemers en natuurlijk je eigen creativiteit wordt er op het einde van de rit een inhoudelijk sterke nieuwe creatie afgeleverd.

Praktisch

http://a-rt-19.blogspot.be/

https://www.facebook.com/a.rt.negentien?fref=ts

Wat?

Art.19 – young artists in mobile residence

Kunstentraject voor jongeren vanaf 16 jaar

Wanneer?

WERKWEEK

07 – 12 april 2014 (1ste week paasvakantie)
Start op maandag 7 april om 10u
Stop: op zaterdag 12 april om 14u

Locatie OC De Leege Platse, Geluwestraat 36 te Beselare

Schrijf je snel in want plaatsen zijn beperkt. Deelnemen kost €30 – cash betalen of betaling per overschrijving op IBAN: BE90 0688 9467 0332, BIC: GKCC BE BB Inschrijven kan tot en met vrijdag  4 april via Mieke Vanelslande, Projectcoördinator Jeugd in de Westhoek – jeugd@westhoekoverleg.be – 051 51 94 31 of 0492 58 03 39

Praktische info volgt bij inschrijving.