Streekhuis-banner_maart
Nieuwsbrief mei 2021
  • Minister Somers op het burgemeestersoverleg Westhoek
  • Vacature: projectmedewerker Foodsavers Westhoek
  • NestorPlus 1 jaar bij DVV Westhoek
  • IJzersterk Talent overspoelt de Westhoek!
  • Vrijwilligers gezocht voor nieuw project 'Landschap in beeld'
  • Westhoek - De Grote Goesting
  • Lancering 2 woonprojecten in Poperinge

Minister Somers op het burgemeestersoverleg Westhoek

Op 30 april 2021 was Minister Somers te gast op het maandelijkse burgemeestersoverleg van de Westhoek. Dit kadert in de recente beslissing van de Vlaamse overheid om regio's voor intergemeentelijke samenwerking af te bakenen.
Omdat de Westhoek een lange traditie van samenwerking heeft, kwam hij langs om uitgebreid kennis te maken met dat 'samenwerkingsmodel Westhoek'. Aansluitend werd uitgewisseld omtrent hoe Vlaanderen en gemeenten elkaar verder kunnen helpen om die samenwerking nog efficiënter en transparanter te laten verlopen.
De persmededeling van de Minister vindt u hier terug
regioafbakening Somers

Vacature: projectmedewerker Foodsavers Westhoek

De Dienstverlenende Vereniging Westhoek gaat op zoek naar een projectmedewerker Foodsavers Westhoek.
Als projectmedewerker ben je verantwoordelijk voor de werking van het sociaal distributieplatform Foodsavers Westhoek. Dit logistieke platform verzamelt kwalitatieve (voedsel)overschotten en verdeelt ze naar sociale organisaties (bv. voedselhulporganisaties, sociaal restaurant, sociale kruidenier,…) en zo tot bij mensen in armoede. Foodsavers Westhoek beschikt over een team leerwerknemers die instaan voor de ophaling, triage en herverdeling van de overschotten.
Meer info
Groenten en fruit Westhoek

Nestor Plus 1 jaar bij DVV Westhoek

Favo-Versie-Lien
Op 1 mei blikt NestorPlus terug op één jaar samenwerking met de Dienstverlenende Vereniging Westhoek. NestorPlus telt 1 medewerker en heeft reeds een 100-tal vrijwilligers die vol enthousiasme klaarstaan om hun vrijwilligerswerk opnieuw op te nemen. Ze staan klaar om senioren en kwetsbaren binnen de gemeentes Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren hulp te bieden bij vervoer, boodschappen en klusjes.
Momenteel organiseert NestorPlus ook aanvullende ritten van en naar de vaccinatiecentra van Poperinge en Veurne voor minder mobiele mensen.

IJzersterk Talent overspoelt de Westhoek!

Klassiek uit Koksijde, street-art uit Nieuwpoort, opera uit Diksmuide, en met een omschrijving als ijzersterk mag heavy metal uit Lo-Reninge ook niet ontbreken.
IJzervallei en Viertoren houden samen het concept IJzersterk Talent boven de doopvont.
De twee intergemeentelijke samenwerkingsverbanden rond cultuur en erfgoed, slaan de handen in elkaar om een platform te ontwikkelen waar artiesten, kunstenaars en organisatoren elkaar vlot vinden. Maar ook om talent uit de Westhoek te stimuleren en podiumkansen te geven in eigen streek.
Meer lezen ...
IJzersterk

Vrijwilligers gezocht voor nieuw project 'Landschap in beeld'

logo Partons + FEDER
Een nieuw project binnen Partons2.0 is 'Landschap in beeld / Paysage en image'. Dit is een digitaal observatorium waar je binnenkort de evolutie van de Westhoek in beelden en op kaart kunt terugvinden. Aan de hand van foto’s uit www.westhoekverbeeldt.be en de mediatheek van het Franse Wormhout zie je hoe onze omgeving doorheen de jaren verandert of net niet.
Wil je hieraan meebouwen? Dan kan jij ons helpen. We zijn op zoek naar heel wat vrijwilligers met verschillende profielen: de fotograaf, de ziener, de afwerker en de schrijver.
Meer info

Westhoek - De Grote Goesting

In 2021 zet Toerisme Westhoek volop in op de verhaallijn 'de grote goesting'. Onder de noemer 'Ga naar de bron van al het lekkers dat de Westhoek te bieden heeft’, wordt al het lekkers uit te streek in de kijker gezet. Je ontdekt er alles over op de website of je kan het ook nalezen in het nieuwe 'inspiratiemagazine'.
Meer info
De Grote Goesting magazine

Lancering 2 woonprojecten in Poperinge

Poperinge heeft goesting om te groeien en te bloeien! Binnen de ring rond Poperinge lanceren Stad Poperinge en WVI 2 nieuwe hedendaagse woonprojecten: Appelgoedje en Komstraat. “Met dit betaalbaar woonaanbod wil de stad startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen en tweeverdieners aantrekken”, zegt burgemeester Christof Dejaegher. “Door de coronacrisis zijn woningen met tuin gegeerd. Hier in Poperinge beschikken we nog over een uniek aanbod voor elk budget.”
Meer info
logoreeks_footer-7-logo's_NieuweDVV
footer