Energielening

Een renteloze energielening voor inwoners uit de Westhoek

Energie neemt een steeds grotere hap uit ons huishoudelijk budget. Nochtans kan je met allerhande energiebesparende investeringen de energiefactuur flink laten zakken.  Enkele voorbeelden zijn: je woning isoleren, het plaatsen van een hoogrendementsketel, gebruik maken van hoogrendementsglas, plaatsen van een zonneboiler, plaatsen van zonnepanelen, …. Deze energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf vroeg of laat terug, onder meer dankzij premies en fiscale voordelen van de verschillende overheden.

De werken om jouw energieverbruik te verminderen vragen echter vaak serieuze investeringen waarvan je slechts geleidelijk de vruchten kan plukken. Door het verstrekken van de renteloze leningen willen de gemeenten van de Westhoek je alvast op weg helpen.

Wat is een Vlaamse Energielening ?

Via de Vlaamse regering bieden de gemeenten van de Westhoek jou de mogelijkheid om een renteloze lening aan te gaan om een aantal structurele energiebesparende maatregelen te financieren.

‘Energiehuis DVV Westhoek’ werkt als Energiehuis voor het Vlaams Energie Agentschap (VEA), die het geld voor deze lening ter beschikking stelt.

Je kan bij je gemeente, OCMW of Woonwinkel terecht voor een lening tot 15.000 euro

  • aan 0%: voor de prioritaire doelgroep – over een periode van maximaal 10 jaar
  • aan 1%: voor niet-commerciële rechtspersonen, coöperatieve vennootschappen en VME (vereniging van mede-eigenaar) – over een periode van maximaal 10 jaar