Streekhuis-banner_december_2022
Nieuwsbrief december 2022

  • VACATURES Streekhuis Westhoek
  • UiTPAS Westhoek breidt uit
  • Verbrede werking Foodsavers Westhoek
  • Winterse Vertellingen in Westhoekse bibliotheken
  • Slotconferentie Stronger Combined | resultaten beschikbaar
  • Zorgen over behoud rechtbanken in de Westhoek
  • Transmobil verbindt Vlaanderen en Frankrijk
  • Changing Places voor een Grenzenloze De Panne
  • Geoportaal 'Luchtfoto 1914-1918' - oorlogslandschap vanuit vogelperspectief
  • Vacatures bij partnerorganisaties

VACTURES Streekhuis Westhoek

renovatieadviseur
Renovatieadviseur Energiehuis Westhoek

Werk jij mee aan de uitdaging om het woningpatrimonium van de Westhoek te verduurzamen? Ondersteun je graag mensen met renovatieplannen op energetisch, technisch, financieel, administratief én maatschappelijk vlak?
Dan ben jij misschien de renovatieadviseur die Energiehuis Westhoek zoekt!


> Meer info
Adviseur Woonkwaliteit Woonwinkel West
Heb je interesse in de technische aspecten van wonen? Ben je leergierig en heb je zin in een afwisselend takenpakket? Wil je deel uitmaken van een leuk team in een aangename werksfeer?

Als adviseur woonkwaliteit ga je samen met het team aan de slag om de woonkwaliteit en de woonomgeving in Diksmuide, Houthulst, Kortemark, Lo-Reninge en Veurne te verbeteren.

> Meer info
inspecteur woningkwaliteit
UiTPAS

UiTPAS Westhoek breidt uit

De UiTPAS deint in 2023 uit naar de Noordzee, nu de Westkustgemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort erbij komen. Ook in Veurne, Alveringem en Houthulst kan je vanaf 2023 aan de slag met dé Vlaamse spaarkaart voor vrijetijdsbesteding. Op die manier is zo goed als heel de Westhoek UiTPAS-terrein!

Verbrede werking Foodsavers Westhoek

Medio 2020 startte Dienstverlenende Vereniging Westhoek met een sociaal distributieplatform Foodsavers Westhoek om kwalitatieve overschotten te herverdelen naar sociale organisaties en zo tot bij mensen in armoede.

Na de opstartfase in de subregio Diksmuide, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort, wil Foodsavers Westhoek nu het werkingsgebied uitbreiden naar alle 17 gemeenten in de Westhoek. De lokale besturen kregen recent het aanbod en beslissen begin 2023 over deelname aan het project. Ondertussen kijkt Foodsavers Westhoek uit naar een groter en centraal gelegen depot.

> Meer over Foodsavers Westhoek
foodsavers-groenten-en-fruit-westhoek

Winterse Vertellingen in Westhoekse bibliotheken

Winterse--vertellingen
Deze winter maken de bibliotheken van Alveringem, Houthulst/Lo-Reninge en Diksmuide het gezellig voor jou en jouw kind! Één woensdagnamiddag per maand kan je er om 15.30u gratis gaan luisteren naar Winterse Vertellingen.
Een mooi verhaal wordt er voorgelezen en gekoppeld aan een leuke doe-activiteit voor kinderen vanaf 4 jaar.

> Bekijk het volledige programma

Slotconferentie Stronger Combined - resultaten beschikbaar

Het laatste evenement voor Stronger Combined ging door op 18 november 2022. Tijdens het slotevent werden presentaties en lessen uit dit project weergegeven, evenals interessante discussies, handleidingen voor best practices en nog veel meer!
Was je er niet bij? Geen probleem, de volledige conferentie werd opgenomen

> Bekijk de resultaten en opnames
stronger combined results conference

Zorgen over behoud rechtbanken in de Westhoek

Justitie-in-de-Westhoek-2
Westhoekburgemeesters maken zich grote zorgen over de toekomst van de rechtbanken van Ieper en Veurne door de aanpassing van art. 186 van het Gerechtelijk Wetboek.

Hierdoor vrezen de burgemeesters dat het behoud van de zittingsplaatsen in de Westhoek op de helling kan komen te staan.

> Meer info

Transmobil verbindt Vlaanderen en Frankrijk

Transmobil is de naam van een Europees project met als doel om de mobiliteit te verbeteren in de grensregio van Noord-Frankrijk en de Westhoek.

In de loop van het project is de mobiliteitssituatie onderzocht en verbeterd met onder meer de installatie van mobiliteitspunten (hubs) en betere busverbindingen. Er werden ook 10 ‘missing links’ voor grensoverschrijdende fietsverbindingen gedefinieerd.
transmobil verbindt VL en FR_2
transmobil verbindt VL en FR
Op vrijdag 18/11/2022 ging in Bray-Dunes het slotevenement van het Interreg V project Transmobil door. Verschillende verkozenen van beide zijden van de grens waren aanwezig om de realisaties van het project in de verf te zetten en om samen na te denken over de toekomst van mobiliteit in de grensregio.

> Meer over (slotevent) Transmobil
> Bekijk ook de reportage op Focus

Changing places voor een Grenzenloze De Panne

Het lokaal bestuur De Panne zet volop in op een Grenzeloos De Panne met Changing Places en de verderzetting van het project Zon, Zee … Zorgeloos. Hierdoor kan het bestuur mensen met een beperking meer ondersteunen in een toegankelijke strand- en zee beleving, en dit het hele jaar rond.

> Meer over Changing Places en
Zon, Zee ... Zorgeloos

Changing-Places

Geoportaal 'Luchtfoto 1914-1918' - oorlogslandschap vanuit vogelperspectief

luchtfoto-geoportaal
Meer dan 2.500 historische luchtfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog zijn voortaan online beschikbaar op het geoportaal ‘Luchtfoto 1914-1918’.

Liep er een loopgraaf door je tuin? Hoe zag het ‘niemandsland’ tussen de linies eruit? Herken je de spoorlijnen en de vliegvelden? Kijk hoe idyllische weilanden in een pokdalig kraterveld veranderen.

> Ontdek het geoportaal

Vacatures bij partnerorganisaties

Ook de lokale besturen, overheidsdiensten en andere partnerorganisaties gaan regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers om hun dienstverlening te versterken.

Via de vacaturedatabank van de regiocampagne 'Westhoek. De nieuwe wereld' zetten we deze openstaande vacatures extra in de kijker ...

> Bekijk de vacaturedatabank
vacatures-partnerorganisaties-1
logoreeks_footer-7-logo's_nw_DVV-WHO
footer