Streekhuis-banner_april_2022
Nieuwsbrief mei 2022
  • Bezoek de Westhoek op het technologisch belevingsevent What's Next
  • Uitnodiging studiedag 'De Bereikbare Stad' - 30 mei 2022
  • Inhuldiging herdenkingstuin Chartreuse Neuville-sous-Montreuil - 11 juni 2022
  • Beschreven Land 2022
  • Jaarlijkse Archeologiedagen
  • Transmobil op studiebezoek aan Grand Est - Le Sillon Lorrain
  • Terugblik erfgoeddag 2022

Bezoek de Westhoek op het technologisch belevingsevent What's Next

Op 12, 13 en 14 mei 2022 organiseert MNM een uniek 3-daags technologisch belevingsevenement gericht op jongeren. Dit zal plaatsvinden in het splinternieuw Beurs- en Congresgebouw in Brugge, in samenwerking met VRT, Voka West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, provincie West-Vlaanderen en stad Brugge.

Ook de Westhoek mag hier dus niet ontbreken!
Daarom zal de regiocampagne 'Westhoek. De Nieuwe wereld' samen met Bouwbedrijf Furnibo en Pepsico Veurne de Westhoek op dit event vertegenwoordigen.

Op zaterdag 14 mei is het event gratis te bezoeken voor het grote publiek.

> Meer info
Whats-next

Uitnodiging studiedag 'De Bereikbare Stad' - 30 mei 2022

banner_studiedag_bereikbare_stad_ypsgbr
Iedereen kent ondertussen de bouwstenen voor een duurzaam mobiliteitsbeleid, maar hoe ga je daarmee als kleinere stad aan de slag? Op deze studiedag doe je heel wat inspiratie op over tal van mobiliteitsthema’s, van de vervoerregio’s tot elektrisch rijden, van hoppinpunten tot parkeren en van vervoersarmoede tot het sturen van gedrag.

> Meer info en programma | > Inschrijven

Inhuldiging herdenkingstuin Chartreuse Neuville-sous-Montreuil - 11 juni 2022

Vergeten Belgische Begraafplaats Neuville
In 2014 kwam het bestaan van een vergeten Belgische begraafplaats in Neuville-sous-Montreuil aan het licht. Sindsdien ijvert Westhoekoverleg voor een gepaste herdenking van de Belgische geschiedenis en de vergeten begraafplaats. In 2020 werd een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt voor de creatie van een ‘herdenkingstuin’ met herdenkingsplaat op de abdijsite.
Op 11 juni 2022 wordt deze officieel ingehuldigd.

> Meer info en inschrijven

Beschreven Land 2022

De komende maanden is de auteur Clem Schouwenaars de centrale figuur van het project Beschreven Land. Aan de hand van een wandel- en fietsroute, tentoonstellingen, concerten en een reeks lezingen maakt men kennis met het landschap van Alveringem, Diksmuide, Lo-Reninge en Veurne, zoals beschreven door Clem Schouwenaars tijdens zijn verblijf in de Westhoek. Dit project kwam tot stand in samenwerking met Cultuuroverleg IJzervallei, Regionaal Landschap Westhoek, Natuurpunt De Bron, VVV Lauka, CC Kruispunt en de lokale besturen van de betrokken gemeenten.

> Meer info en programma
Affiche-Clem

Jaarlijkse Archeologiedagen | vr 20, za 21 en zo 22 mei 2022

Archeologiedagen_emailbanner-022
Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 vinden de jaarlijkse Archeologiedagen plaats, de hoogdagen van alles wat met archeologie te maken heeft. Ontdek alles over de Merovingen in Koksijde, laat je meevoeren door het Werken van vroeger, fiets door archeologische periodes tussen Kemmel en Mesen of ga kijken welke schatten in Wijtschate werden gevonden. Ga met een app op stap in de Palingbeek of ga luisteren naar conflictarcheologen over vermisten aan het front. Zij die het echte werk willen zien kunnen naar de rondleiding op de archeologische opgraving in Wervik.

> Ontdek alle activiteiten en praktische informatie op www.archeologiedagen.be

Transmobil op studiebezoek aan Grand Est - Le Sillon Lorrain

transmobil-compositie
De partners van het Interreg V project Transmobil organiseerden op 26 en 27 april 2022 een inspirerend studiebezoek aan de Région Grand Est, gericht op mobiliteitsexperten en politiek verantwoordelijken van het partnerschap van Transmobil. Het doel was de grensoverschrijdende mobiliteitsuitdagingen in de regio Frankrijk-België-Luxemburg te bekijken, met specifieke aandacht voor innovatieve oplossingen op het terrein.

Terugblik erfgoeddag 2022

Met meer dan 1.100 activiteiten markeerde Erfgoeddag de start van een week over (onderwijs-)erfgoed. Alveringem, Diksmuide, Lo-Reninge en Houthulst mochten die dag heel wat geïnteresseerden ontvangen. De blikvanger van deze editie was het ‘schools erfgoed’.

De volgende Erfgoeddag, op 23 apil 2023, staat in het teken van het dierenrijk.
erfgoeddag-2022_02
logoreeks_footer-7-logo's_nw_DVV-WHO
footer