Streeknieuws Esenkasteel
Nieuwsbrief april 2020
  • Streekhuis Westhoek in coronatijden
  • [UITNODIGING] Westhoeklabo op 21 april 2020 van 14u tot 17u
  • Enquête volwassenonderwijs
  • Provincie West-Vlaanderen investeert meer in bezoekboerderijen
  • Actie voor jongeren zonder eigen computer of laptop

Streekhuis Westhoek in coronatijden

Iedereen wordt geconfronteerd met uitzonderlijke omstandigheden door de uitbraak van het COVID-19 virus. We moeten zorg dragen voor onszelf, onze familie, onze collega’s ...
Het Streekhuis Westhoek is dus ook in lockdown. Om de bestrijding van het COVID-19 virus tegen te gaan, blijven de deuren van ons kasteel gesloten, maar onze dienstverlening blijft gegarandeerd.

Zo blijven we maximaal bereikbaar - vanop afstand via
- het algemeen telefoonnummer van het Streekhuis - 051 519355
- het telefoonnummer van de dienstverlenende vereniging Westhoek - 051 519356
- WVI regio Westhoek is bereikbaar via h.vanelslande@wvi.be.

Alle medewerkers staan natuurlijk ook paraat om jouw vragen te beantwoorden via telefoon, e-mail of online (video)conferentie. Zoek je contactgegevens van een medewerker die je niet direct vindt, contacteer ons via bovenstaande gegevens.

Hou jullie allen goed!
Het team van het Streekhuis Westhoek

[UITNODIGING] Westhoeklabo op 21 april 2020 van 14u tot 17u

!! virtueel seminarie - videoconference !!

Ontwerp mee de toekomst van de Westhoek en neem deel aan het 1ste Westhoeklabo!
We kennen de Westhoek vandaag, met zijn sterkten en zijn uitdagingen. Maar laat ons even tien tot vijftien jaar vooruit denken. Hoe moet de regio er dan voor jou idealiter uitzien? Dromen is toegelaten, zolang je maar zelf gelooft dat het toekomstbeeld mogelijk is.
Tijdens dit 1ste labo formuleren we samen een inspirerend toekomstbeeld voor de Westhoek en benoemen we een 5-tal perspectieflijnen. Deze vormen de leidraad voor de komende jaren.
DVV_Westhoek_werkingsgebied

Enquête volwassenenonderwijs

In het kader van een onderzoek naar een nieuw samenwerkingsmodel voor volwassenenonderwijs in de Westhoek, willen we graag de huidige deelname aan levenslang leren in kaart brengen bij inwoners van de Westhoek. Iedereen die 18+ is kan deelnemen!
Om relevant te zijn hebben we minstens 800 antwoorden nodig. Stuur dus zeker ook deze enquête door naar familie, vrienden, kennissen, je professioneel netwerk, woonachtig in de Westhoek. Onder de deelnemers worden bovendien 10 bonnen van 25€ van de Standaard Boekhandel verloot.
Link naar enquête
enquete

Provincie West-Vlaanderen investeert meer in bezoekboerderijen

Sinds 2002 zet Provincie West-Vlaanderen actief in op groepsbezoeken aan land- en tuinbouwbedrijven. Ze wil daarmee de kloof tussen consumenten en producenten dichten. Hoeves stappen na 18 jaar nog steeds enthousiast mee in het aanbod Met de klas de boer op, voor scholen, en Samen de boer op, voor groepen volwassenen.
Een primeur daarbij is dat scholen voortaan 50 euro subsidie krijgen in plaats van 30 euro.
Meer lezen
boerderij-inagro_350

Argos zamelt laptops en pc's in

In het algemeen en in het bijzonder door de maatregelen n.a.v. COVID-19 zijn heel wat jongeren afhankelijk van een computer om hun lessen te volgen en taken te maken. Niet alle jongeren hebben toegang tot een computer thuis terwijl dit meer dan ooit noodzakelijk is. Minister Ben Weyts deed daarom een warme oproep om laptops en computers (bestaande uit een vaste PC en computerscherm) in te zamelen voor deze jongeren.
Argos Ieper helpt hieraan mee in samenwerking met de organisatie Digital For Youth.
Meer info
inzamelen laptops
logoreeks_footer 7 logos
footer