Streekhuis-banner_lagen_platter
Nieuwsbrief december 2019
  • Groepsopdracht voor het onderhoud van schuilhuisjes
  • Klankbordmeeting 'Regiomarketingcampagne "Westhoek. De nieuwe wereld"
  • Regiostrategie dak- en thuisloosheid
  • Indlikse toeren in de Westhoek
  • Inspiratiegids bouwkundig erfgoed
  • Studiebezoek Groningen-Drenthe - Hubs en autonoom vervoer in de praktijk

Groepsopdracht voor het onderhoud van schuilhuisjes

Verschillende lokale besturen uit de Westhoek werken samen met De Poetslijn (onderdeel van Maatwerkbedrijf Molendries) voor het poetsen van de bushokjes. Er was een overeenkomst tot eind 2020.
Molendries is echter genoodzaakt om deze samenwerking met een aantal gemeenten op te zeggen. Door het maatwerkdecreet mogen medewerkers van maatwerkbedrijven niet meer individueel zonder begeleider uitgestuurd worden voor dergelijke opdrachten. Er moet dus steeds een team mét begeleider op pad gaan.
Dit heeft uiteraard een invloed op de kostprijs waardoor men enkel nog deze dienstverlening willen aanbieden aan lokale besturen binnen een bepaalde straal rond Molendries (bv. Kortemark blijft men bedienen).
bushokje
Lokale Besturen die uit de boot vallen kunnen ondertussen tijdelijk beroep doen op de maatwerkbedrijven die in hun eigen gemeente actief zijn rond Groenonderhoud. Deze maatwerkbedrijven waren bereid om te kijken wat mogelijk is m.b.t. de bushokjes.
Voor een oplossing op langere termijn is Stad Ieper bereid om een gezamenlijke aanbesteding te doen voor een groep van geïnteresseerde lokale besturen.
Gemeenten die wensen deel te nemen aan deze gezamenlijke aanbesteden kunnen zich nog aanmelden bij het secretariaat van DVV Westhoek tot en met 12 december.

Klankbordmeeting Regiomarketingcampagne "Westhoek. De nieuwe wereld"

Woensdag 11 december 2019 van 14:00 tot 16:00
Na de voorstelling van de evaluatie werd besloten om aan een nieuw plan van aanpak te werken.

Wat zijn de positieve punten van de campagne en hoe kunnen we deze nog versterken?
Wat zijn de pijnpunten en hoe kunnen we dit verbeteren?
Wat zijn de opportuniteiten waarop we kunnen inspelen.
Hoe kunnen we dit realiseren?
En wat zal de rol van de partners hierin zijn?
klankbordmeeting-2019-11-06
Dit en andere vragen bespreken we in deze nieuwe klankbordmeeting.

Schrijf je dus snel in en help de Westhoek mee op de kaart te zetten!
DNW-met-combinatielogot-POM-en-DVV

Regiostrategie dak- en thuisloosheid

Op 10 oktober 2019 werd het startschot gegeven voor de opmaak van een regiostrategie dak- en thuisloosheid voor de Westhoek. Want ook in de Westhoek als zijnde een landelijke regio, is er een problematiek van dak- en thuisloosheid.
De problematiek van dak- en thuisloosheid heeft niet enkel betrekking op het aspect van huisvesting of het “geen dak boven het hoofd hebben”. Het gaat om een meervoudige kwetsbaarheid op diverse levensdomeinen, waardoor deze personen de link met zichzelf, de naaste omgeving en de ruimere samenleving (dreigen te) verliezen.
bewerkte-versie-groepv2
Om een inschatting te maken van de problematiek in de regio Westhoek, werd een cijferrapport gemaakt.
Meer lezen

Indlikse toeren in de Westhoek

Indlikse toeren in de Westhoek is een boek vol verzonnen verhalen waarin bekende figuren en Indliks schoon volk onvoorspelbare toeren meemaken. Als je zelf door het decor van dit boek wil toeren, dan leiden de tips aan het einde van elk hoofdstuk je naar indliks schone plekjes in de Westhoek.
Het boek is ook hét ideale geschenk voor de eindejaarsfeesten!
Meer info
indlikse toeren wh

Winter in de Westhoek

Winter in de Westhoek
Geniet van de rust van het platteland, de winterse charme van de stadjes en de dorpjes, de sfeer van de couleur locale, de warme gezelligheid tijdens één van de vele kerst- en eindejaarsactiviteiten. Kom en beleef de winter in de Westhoek!
Ontdek hier alvast enkele leuke tips

Inspiratiegids bouwkundig erfgoed

CO7 maakte een inspiratiegids dat een overzicht geeft van good practices in de Zuidelijke Westhoek, van veranderingen aan historische gebouwen, met respect voor de erfgoedwaarde van die gebouwen. Het is bedoeld als inspiratie voor eigenaars van historische gebouwen, of beheerders ervan, voor architecten, voor erfgoedprofessionals en geïnteresseerden.

Wil je je woning verbouwen? Of uitbreiden?
Wil je een historisch pand een nieuwe bestemming geven?
Heb je vragen over zonne-energie, dakvensters, schrijnwerk, isolatie, …?
Dan vind je hier vast een goed voorbeeld!

2019_folder-wegwijzer-web

Studiebezoek aan Groningen-Drenthe - Hubs en autonoom vervoer in de praktijk

bezoek groningen
Transmobil organiseerde op 4 en 5 november 2019 een studiebezoek naar Noord-Nederland. Het doel was de grensoverschrijdende initiatieven inzake duurzame en multimodale mobiliteit (onder meer het hub-netwerk) in de provincies Groningen en Drenthe te bekijken en inspiratie op te doen.
De gastorganisatie in Nederland was OV-Bureau, een samenwerkingsverband van de provincie Groningen, de provincie Drenthe en de gemeente Groningen. Het OV-Bureau ontwikkelt, beheert en organiseert het openbaar vervoer in de regio.
logoreeks_footer 7 logos
footer