Nieuwsbrief juli-augustus 2023
 • VACATURE bij DVV Westhoek
 • Mobiel Energieloket Energiehuis Westhoek
 • Infonamiddag regionaal educatief aanbod
 • Infomoment opleidingen zorgkundige Veurne-Bulskampveld
 • Gedachtenistuin Westouter
 • Expo Gif mo Goaze! terug in de Westhoek
 • Unlock verborgen stemmen | Landscape voices
 • Nieuwe Leaderstrategie voor de Westhoek ingediend
 • Het PMP gaat voortaan als "Treffik" door het leven
 • Provincie dient namens Zwinstreek kandidatuur voor landschapspark-erkenning in
 • Vacatures bij partnerorganisaties

VACATURE bij DVV Westhoek

Deskundige Informatiebeheer

Als deskundige informatiebeheer, binnen de Intergemeentelijke Archiefdienst, ben je het aanspreekpunt voor de zes deelnemende lokale besturen rond digitale en analoge archivering.

> Meer info over deze vacature

Mobiel energieloket Energiehuis Westhoek

Dienstverlenende Vereniging Westhoek heeft een caravan aangeschaft die ingezet zal worden als mobiel energieloket voor Energiehuis Westhoek.

Het initiatief maakt deel uit van het nieuwe LEADER-project van het Energiehuis, dat loopt tot juni 2025. Door middel van het mobiele loket lokaal in te zetten in de hele Westhoek, hoopt Energiehuis Westhoek bereikbaarder te zijn voor een breder publiek en de bekendheid ervan te vergroten.
> Meer info

Infonamiddag regionaal educatief aanbod

Op 4 oktober organiseren Diksmuide, Houthulst, Alveringem en Lo-Reninge samen met Cultuuroverleg IJzervallei een infonamiddag rond het educatieve aanbod in de regio.

Heeft jouw organisatie (zowel op lokaal, bovenlokaal of paticulier niveau) een interessant programma voor klassen/scholen?

Schrijf je organisatie dan in voor 10 augustus.

> Meer info via elke.verbeke@dvvwesthoek.be

Infomoment opleidingen zorgkundige Veurne-Bulskampveld

Sinds vorig jaar biedt Familiehulp, i.s.m. VDAB, een opleiding tot zorgondersteuners en zorgkundigen aan in de gebouwen van Sint Anna (Bulskamp, Veurne): een zeer mooie (en broodnodige) opleiding.

In september kan een nieuwe lichting starten en hiervoor worden enkele infomomenten georganiseerd:
In onze opleidingscentra in Veurne (Bulskampstraat 39):
• Vrij 7/7 van 9u30 tot 11u
• Do 27/7 van 9u30 tot 11u
• Do 24/8 van 9u30 tot 11u
• Do 31/8 van 9u30 tot 11u
In Roeselare (Hernri Horriestraat 35)
• Ma 10/7 van 9u30 tot 11u

> Meer info en inschrijven

Gedachtenistuin Westouter

In Westouter, ligt de "Gedachtenistuin Vluchtelingen", ter herinnering aan de vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog en in andere oorlogen.

Op een wand in kastanjepalen zie je een kaart met een aantal algemene, een dertigtal persoonlijke vluchtroutes van families en een gedicht van Charles Ducal over vluchtelingen vandaag. Deze maand kan je in de Sint-Eligiuskerk ook nog de tentoonstelling bezoeken van de inleefreis van 16 jongeren naar Palestina.

> Meer info

Expo Gif mo Gaoze! terug in de Westhoek

Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys-aardgasleiding werd een traject van maar liefst 80 km archeologisch onderzocht. Meer dan 200 archeologische vindplaatsen werden aangetroffen.

Het onderzoek leverde prachtige vondsten op en gaven nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in onze provincie.
De rondreizende tentoonstelling is opnieuw te bezichtigen in de Westhoek vanaf 15/07/23 tot en met 27/08/23 in de Sint-Leonarduskerk te Zuidschote (Ieper), dagelijks van 8u30 tot 17u.

> Meer info over deze tentoonstelling

Unlock verborgen stemmen | Landscape voices

Trek met je klas als fietspeloton door het landschap van WO I en unlock verborgen stemmen.

Onderweg beleef je het historische landschap op een unieke en actieve manier. Op bijzondere locaties zet je de fiets even aan de kant. Je denkt er na over dilemma’s en onderzoekt verschillende vormen van het herdenken.

> Meer info

Nieuwe Leaderstrategie voor de Westhoek ingediend

Leader Westhoek, dat subsidies geeft aan plattelandsprojecten, heeft een nieuwe strategie ingediend bij Vlaanderen voor de periode 2024-2027.

De voorbije maanden werkten ongeveer 50 enthousiaste Westhoekers aan deze nieuwe Leaderstrategie met aandacht voor een kwalitatief landschap, biodiversiteit, leefbare dorpen en innovatieve landbouw.

Eind 2023 wordt een beslissing verwacht over een nieuwe erkenning als Leadergebied. De volledige Leaderstrategie kan u nalezen via onderstaande link.

> Leaderstrategie 2024-2027

Het PMP gaat voortaan als "Treffik" door het leven

Het Provinciaal Mobiliteitspunt West-Vlaanderen (PMP), het provinciaal platform voor duurzaam woon-werkverkeer, gaat voortaan als Treffik door het leven.

Met de nieuwe naam wordt meteen ook de gratis basisdienstverlening uitgebreid, met een extra aanbod voor wie (gratis) premiumlid wordt. Naast de reeds bestaand producten: (de testkaravaan, mobiliteitsanalyse mobiscan en begeleiding bij subsidiedossiers van het pendelfonds) kunnen werkgevers voortaan ook kwalitatieve mobiliteitsopleidingen boeken en extra audits laten opmaken.
Bekijk alle audits, opleidingen en infosessies op:
> www.treffik.be

Provincie dient kandidatuur voor landschapspark-erkenning Zwinstreek in

De Provincie West-Vlaanderen, de steden en gemeenten Brugge, Damme, Knokke-Heist, Maldegem, Sint-Laureins, Sluis en de Provincies Oost-Vlaanderen en Zeeland dienden op woensdag 31 mei 2023 de kandidatuur voor de Zwinstreek als Vlaams Landschapspark in.

Een van de voornaamste ambities is om de Zwinstreek beter op de kaart te zetten als een samenhangend landschappelijk geheel en een internationale toeristisch-recreatieve bestemming.

> Meer info

Vacatures bij partnerorganisaties

Ook de lokale besturen, overheidsdiensten en andere partnerorganisaties gaan regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers om hun dienstverlening te versterken.

Via de vacaturedatabank van de regiocampagne 'Westhoek. De nieuwe wereld' zetten we deze openstaande vacatures extra in de kijker ...

> Bekijk de vacaturedatabank
vacatures-partnerorganisaties-1
logoreeks_footer-7-logo's_nw_DVV-WHO
footer