Nieuwsbrief juni 2023
  • "Vrijwilliger, je bent meer dan je denkt!" - lancering campagne
  • De regiocampagne van de Westhoek gaat door tot 30 juni 2025!
  • Samen op weg naar een bereikbare job
  • Ziekenhuisnetwerk Westhoek
  • Streekforum te gast bij LIGO Westhoek
  • Theatervoorstelling ‘Boeren’ in Beveren aan de IJzer op 1 en 2 juli
  • Vacatures bij partnerorganisaties

"Vrijwilliger, je bent meer dan je denkt!" - lancering campagne

Vrijwilligers zijn de lijm van de samenleving. Ze laten gemeenten bruisen met activiteiten en doen het sociaal leven bloeien. Helaas zijn ze van langsom moeilijker te vinden.

Daarom lanceren Diksmuide, Houthulst, Lo-Reninge en Alveringem om de mouwen op te stropen! Onder de noemer ‘Je bent meer dan je denkt’ lanceren we een campagne die enkele vrijwilligers in de kijker zet.

De regiocampagne van de Westhoek gaat door tot 30 juni 2025!

Met de steun van de lokale besturen, VOKA West-Vlaanderen, en 8 toonaangevende bedrijven, zal de campagne de Westhoek promoten als een regio waar het goed is om te wonen, te ondernemen en te werken!

Je kan de regiocampagne volgen op de vernieuwde website www.dewesthoek.com waar regelmatig interessante berichten en interviews gepubliceerd worden! De campagne is ook actief aanwezig op volgende sociale mediakanalen:
instagram facebook linkedin youtube 

Samen op weg naar een bereikbare job

VDAB, POM West-Vlaanderen, Mobiel21 en heel wat andere partners sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden "Naar Jobs in West-Vlaanderen".

www.naarjobsinwestvlaanderen.be is een innovatief platform dat vacatures van de VDAB-databank verbindt met de bereikbaarheid en het mobiliteitsaanbod. Elke vacature geeft automatisch aan met welke vervoersmodi de werknemer de plaats van tewerkstelling kan bereiken én welke mobiliteitsvoordelen de werkgever aanbiedt.

> Bezoek het platform

ZiekenhuisNetwerk Westhoek

Het burgemeestersoverleg steunt de aanvraag van de 2 ziekenhuizen in de Westhoek, AZ West en Jan Yperman, tot het vormen van een ‘locoregionaal ziekenhuisnetwerk’: het ZiekenhuisNetwerk Westhoek.

Het burgemeestersoverleg is overtuigd van de maatschappelijke meerwaarde en zelfs de noodzaak van dit ZiekenhuisNetwerk in de Westhoek. Dit netwerk garandeert de toegankelijke en kwalitatieve zorg in de regio.

> Meer info

Streekforum te gast bij LIGO Westhoek

Op 12 mei 2023 ging het Streekforum Westhoek (het overlegorgaan tussen lokale besturen en sociale partners) deze keer dieper in op Levenslang Leren in de Westhoek.

Hierbij kwam het Satellietenmodel Levenslang leren voor de Westhoek WESTWIJS aan bod, alsook de werking van en samenwerking met LIGO Westhoek.

> Meer info

Theatervoorstelling ‘Boeren’ in Beveren aan de IJzer op 1 en 2 juli

Foto | © Kathleen Michiels
In 'Boeren' verkent schrijver Erik Vlaminck (Suikerspin, Brandlucht, Brieven van Dikke Freddy) het complexe leven van Vlaamse landbouwers vandaag: de vele uitdagingen zoals klimaatzorg, het botsen van natuur en landbouw, regelgevingen, maar ook familiedruk en de economische realiteit passeren de revue in een pakkend theaterstuk.

Op uitdrukkelijke wens van de makers is het stuk enkel te zien in schuren of stallen op landbouwbedrijven, waar ‘boeren boeren en boeren leven’. Het theaterstuk zal op 1 en 2 juli voor de allerlaatste keer in Vlaanderen te zien zijn op Hoeve d’Yzerpasserelle in Beveren aan de IJzer.

De voorstellingen zijn een organisatie van Provincie West-Vlaanderen en kaderen binnen het gebiedsprogramma IJzer- en Handzamevallei en wIJzer water.

> Meer info en tickets

Vacatures bij partnerorganisaties

Ook de lokale besturen, overheidsdiensten en andere partnerorganisaties gaan regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers om hun dienstverlening te versterken.

Via de vacaturedatabank van de regiocampagne 'Westhoek. De nieuwe wereld' zetten we deze openstaande vacatures extra in de kijker ...

> Bekijk de vacaturedatabank
vacatures-partnerorganisaties-1
logoreeks_footer-7-logo's_nw_DVV-WHO
footer