Streekhuis-banner_december_2022
Nieuwsbrief mei 2023
 • Nieuwe intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst Hydra
 • Goedkeuring opmaak strategisch beleidsplan Kustvisie
 • Dien jij ook een Herstelfonds project in?
 • Landscapes | Feel Flanders Fields
 • Stem Heuvelland tot Wandelgemeente van Vlaanderen!
 • Roering en Romantiek langs de Vaart
 • JOBBEURS Een job in de socio-culturele sector van de Westhoek?
 • UITNODIGING archeologiedagen
 • NIEUWE LOCATIE expo 'Gif mo Goaze'
 • VACATURE Regionaal Landschap Westhoek
 • Vacatures bij partnerorganisaties

Nieuwe intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst Hydra

DVV Westhoek en het Regionaal Landschap Westhoek dienden een erkenningsdossier in om een intergemeentelijke werking rond onroerend erfgoed op te starten.

Het dossier werd eind maart ontvankelijk verklaard. De nieuwe intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst Hydra zal vanaf januari 2024 expertise op vlak van archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed ter beschikking stellen aan de lokale besturen van Alveringem, Diksmuide, Lo-Reninge en Veurne.

> Meer info

Goedkeuring opmaak strategisch beleidsplan Kustvisie

Op vrijdag 21 april 2023 heeft de Vlaamse Regering de startbeslissing goedgekeurd voor de opmaak van het strategisch beleidsplan Kustvisie.

Zo wordt de start gegeven voor de ontwikkeling van een strategisch beleidsplan met een kortetermijnactieplan en een langetermijnvisie.

Ook het brede publiek (inwoners, handelaars en belangenverenigingen) wordt hierbij betrokken via verschillende informatiemomenten en overlegtafels.

> Meer info

Dien jij ook een Herstelfonds project in?

Ben je een gemeente of een vzw die wil inzetten op het (her)inrichten of herstellen van fiets- en wandelverbindingen, groene ontmoetingsplekjes of het tegengaan van vereenzaming?

Dien dan voor 5 juni 2023 je projectidee in voor het Herstelfonds en ontvang tot 50.000 euro steun.

> Meer info

Landscapes | Feel Flanders Fields

In de Westhoek kan je nog steeds het verleden voelen: kraters, bunkers, monumenten en begraafplaatsen littekenen velden en dorpen. Tijdens LANDSCAPES | Feel Flanders Fields geeft het herdenkingslandschap zijn geheimen prijs. Westtoer/Toerisme Westhoek, Toerisme Vlaanderen en de deelnemende steden & gemeenten serveren een uitgebreid programma aan expo’s, landschapsbelevingen, routes & evenementen.

> Ontdek het volledig aanbod op www.landscapes.be

Stem Heuvelland tot Wandelgemeente van Vlaanderen!

Wandelsport Vlaanderen reikt dit jaar voor het eerst het label ‘Wandelgemeente van het jaar’ uit. Een jaarlijkse wedstrijd waarbij een vakjury en heel wandelend Vlaanderen aan de hand van de ingediende kandidaturen op zoek gaan naar dé Vlaamse gemeente/stad met de mooiste en meest duurzaam verankerde realisaties op vlak van de recreatieve en sportieve wandelbeleving.

De vakjury van Wandelsport Vlaanderen plaatste Heuvelland al bij de vijf beste wandelgemeentes van Vlaanderen. Stem jij Heuvelland mee tot de allerbeste wandelgemeente van Vlaanderen?

> Stemmen kan hier tot 30 augustus

Roering en Romantiek langs de Vaart

Een historische mislukking veranderde in een prachtig stukje natuur. Twee acteurs nemen je op sleeptouw en dompelen je onder in de wereld van toen: het rijke kasteelleven, het morrende werkvolk en de wanhopige ingenieurs…

Ontdek op zondag 21 mei 2023 tijdens deze ludieke theaterwandeling het bewogen verhaal van een koppige Vaart.

> Meer info & inschrijven

JOBBEURS Een job in de socio-culturele sector van de Westhoek?

In samenwerking met de verschillende partners van het platform Sterk Sociaal Werk organiseert DVV Westhoek op 6 mei tussen 10u en 12u een jobbeurs in het JOC Ieper.

Op de jobbeurs vind je Westhoekvacatures uit de brede socio-culturele sector. Dus jobs voor functies als orthopedagoog, maatschappelijk werker, gezinscoach, jeugdwerker, socio-cultureel medewerker, leefgroepbegeleider, opbouwwerker,…

> Meer info

UITNODIGING archeologiedagen

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze onthullen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen op 26, 27 en 28 mei kom je meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten.

> Meer info

NIEUWE LOCATIE expo 'Gif mo Goaze'

Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys-aardgasleiding werd een traject van maar liefst 80 km archeologisch onderzocht. Meer dan 200 archeologische vindplaatsen werden aangetroffen.

Het onderzoek leverde prachtige vondsten op en gaven nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in onze provincie.
Deze rondreizende tentoonstelling heeft een nieuwe locatie gevonden en is nog tot zondag 28 mei te bezichtigen in de St.-Amatuskerk van Oostvleteren.

> Meer info over deze tentoonstelling

VACATURE Regionaal Landschap Westhoek

MEDEWERKER PUBLIEKSWERKING – LANDSCHAP (B1-3)

Ben jij een enthousiaste teamspeler met een passie voor de Westhoek? Kan jij jouw energie en creativiteit kwijt bij het organiseren van activiteiten en coördineren van vernieuwende projecten? Dan ben jij de geknipte persoon! Regionaal Landschap Westhoek vzw zoekt een publiekswerker die zich perfect kan begeven in de leefwereld van diverse landschapsactoren.

> Meer info

Vacatures bij partnerorganisaties

Ook de lokale besturen, overheidsdiensten en andere partnerorganisaties gaan regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers om hun dienstverlening te versterken.

Via de vacaturedatabank van de regiocampagne 'Westhoek. De nieuwe wereld' zetten we deze openstaande vacatures extra in de kijker ...

> Bekijk de vacaturedatabank
vacatures-partnerorganisaties-1
logoreeks_footer-7-logo's_nw_DVV-WHO
footer