Streekhuis-banner_december_2022
Nieuwsbrief maart 2023
  • VACATURES bij DVV Westhoek
  • Nieuwe Leaderstrategie voor de Westhoek
  • Nieuwe oranje deelfietsen voor Veurne, Koksijde en De Panne
  • Gif mo Goaze: 80 km archeologie dwars door West-Vlaanderen
  • De Westhoek op je bord
  • Nieuwe reeks Diksmuidse historische kranten online
  • Ruralité: realisatie laatste acties
  • Regiomarketing Westhoek in een nieuw jasje

VACATURES bij DVV Westhoek

Deskundige Informatiebeheer

Als deskundige informatiebeheer, binnen de Intergemeentelijke Archiefdienst, ben je het aanspreekpunt voor de zes deelnemende lokale besturen rond digitale en analoge archivering.

> Meer info over deze vacature
Renovatieadviseur bij Energiehuis Westhoek

Ondersteun en begeleid je graag mensen met renovatieplannen zowel op het gebied van energie en techniek als op financieel, administratief en maatschappelijk vlak?
Dan ben jij misschien de renovatieadviseur die Energiehuis Westhoek zoekt!

> Meer info over deze vacature

Nieuwe Leaderstrategie voor de Westhoek

Leader Westhoek is volop de nieuwe periode 2024-2027 aan het voorbereiden.

De voorbije maanden werkten ongeveer 50 enthousiaste Westhoekers aan een nieuwe Leaderstrategie met aandacht voor een kwalitatief landschap, biodiversiteit, leefbare dorpen en innovatieve landbouw.

Wie de voorlopige tekst wil lezen of nog extra informatie wil inbrengen, mag contact nemen met Wouter Bertier via
wouter.bertier@west-vlaanderen.be
of via 0499 56 59 87.

Nieuwe oranje deelfietsen voor Veurne, Koksijde en De Panne

Veurne, Koksijde en De Panne bouwen met Donkey Republic aan een nieuw deelfietsensysteem. Het project wordt opnieuw in goede banen geleid door WVI. Zo verdwijnen de groene deelfietsen uit het straatbeeld die worden vervangen door nieuwe, oranje exemplaren.

> Meer info

Gif mo Goaze: 80 km archeologie dwars door West-Vlaanderen

Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys-aardgasleiding werd een traject van maar liefst 80 km archeologisch onderzocht. Meer dan 200 archeologische vindplaatsen werden aangetroffen.

Het onderzoek leverde prachtige vondsten op en gaven nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in onze provincie.
De reizende tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 11 maart tot en met 15 april in Kortemark en vanaf 22 april tot en met 28 mei in Vleteren.
> Meer info over deze tentoonstelling

De Westhoek op je bord

Vanaf 1 januari 2023 werken Westtoer/Toerisme Westhoek en Inagro samen binnen het Leaderproject ‘De Westhoek op je bord’.

Doel van het project is om dag- maar vooral verblijfstoeristen in de Westhoek in contact te brengen met Korte Keten. Dit doen we door toeristische ondernemers ‘ambassadeurs’ van korte keten te maken.

Hiervoor dienen we de kennis te vergroten, het huidige aanbod in kaart te brengen, de noden van de hedendaagse toerist duidelijk te kennen en het (product)aanbod hier ook op af te stemmen. Om tenslotte het (vernieuwd) aanbod aan streeklekkers ruim bekend te maken

Het project loopt tot 30 juni 2025 en wordt binnen Westtoer/Toerisme Westhoek opgevolgd door veerle.mertens@westtoer.be.

Nieuwe reeks Diksmuidse historische kranten online

Onlangs werd de website van historischekranten.be opnieuw uitgebreid met een reeks Diksmuidse krantentitels uit de periode 1919-1947. In totaal staan er nu 3.112 krantenpagina’s m.b.t de stad Diksmuide en omgeving online en dit voor de periode 1847-1947

Naast de kranten uit Diksmuide kan je in deze digitale krantenkiosk ook de kranten uit regio Ieper, Poperinge en Veurne virtueel doorbladeren.

> Bekijk de kranten en krantenpagina's op Historischekranten.be

Ruralité: realisatie laatste acties

Het Interreg V Fr-Wa-Vl project Ruralité liep af op 31 december 2022. Tijdens het laatste semester werd alles op alles gezet en werden de laatste 3 acties gerealiseerd.

Er kwamen ludieke rustplaatsen in Mesen en Heuvelland met land art structuren. Daarnaast werd voor gezelschappen met kinderen een grensoverschrijdende toeristische kaart gerealiseerd van het heuvellandschap. Tenslotte werden er nog podcasts gerealiseerd over diverse bergen.

Meer info: www.interreg-ruralite.eu of via veerle.mertens@westtoer.be.

Regiocampagne Westhoek in een nieuw jasje

Je hebt het misschien al gezien: de regiocampagne Westhoek. De nieuwe wereld zit in een fris nieuw jasje!

Er werd een nieuw logo ontworpen, de fysiek inzetbare gele pijl kreeg een upgrade en als laatste werd de website aangepakt. Je vindt ons vanaf nu terug op www.dewesthoek.com.

> Bekijk onze nieuwe website
logoreeks_footer-7-logo's_nw_DVV-WHO
footer