Streeknieuws Esenkasteel
Beeld_vamos_vacaturos
Opening Expo Vamos Vacaturos + lancering #Jobroad
3 mei 2018 om 16:00 - Streekhuis Westhoek
De Westhoek boert goed en heeft de ambitie om deze competitieve positie te behouden. Het vacatureaanbod toont aan dat we er alle belang bij hebben om ieder talent toe te leiden naar een passende job. De groep van mensen met een migratieachtergrond (incluis de diverse groepen vluchtelingen) blijkt nog onvoldoende in deze evolutie meegenomen te worden. Werken én leven in de Westhoek is daarenboven erg aangenaam. Ook die boodschap geven we graag mee aan de mensen die migreren naar onze regio.
Op 3 mei focussen Resoc Westhoek en partners zich op de thema's werk, migratie en integratie in de Westhoek. Dit doen we door het openen van de Expo Vamos Vacaturos en het lanceren van het project #Jobroad.
  • Vamos Vacaturos is een rondreizende tentoonstelling en gaat over diversiteit op de West-Vlaamse werkvloer. Mensen van buitenlandse afkomst getuigen over hun ervaringen met werken in Vlaanderen. West-Vlaamse bedrijven werden geïnterviewd over diversiteit op de werkvloer. De tentoonstelling toont tal van filmpjes en foto’s van Els Van Bosbeke en is opgesteld in klare taal. De expo opent in het Streekhuis Westhoek op 3 mei en blijft tot 30 mei.
  • #Jobroad helpt mensen met een migratieachtergrond aan het werk. Verschillende bedrijven uit de Westhoek engageren zich om nieuwkomers en vacatures aan elkaar te linken. Voor het succesvol matchen zijn Accent, Provincie, VDAB, VOKA en OCMW-besturen partners in het project.

Programma

15:50
Onthaal
16:00 – 16:15
Over economie, arbeid en migratie in de Westhoek door Dhr. Christof Dejaegher (voorzitter RESOC Westhoek en burgemeester van Poperinge)
16:15 – 16:35
Over integratie door Mevr. Anke Inghelbrecht (Integratieambtenaar intergemeentelijke samenwerking Wintegratie - Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Veurne)
Wintegratie bouwt sinds mei 2016 een werking uit die personen van buitenlandse herkomst kansen biedt op alle levensdomeinen. Daartoe worden er initiatieven genomen die tegemoet komen aan een aantal knelpunten. Mevrouw Inghelbrecht vertelt ons ook hoe integratie concreet aangepakt wordt aan de Westkust.
16:35 – 16:45
Over het belang van diversiteit op de werkvloer door deelnemende Westhoekbedrijven aan het project #Jobroad.
Vertegenwoordigers van bedrijven leggen uit waarom en op welke wijze een bedrijf zich engageert in dit project.
De officiële opening wordt afgerond met een receptie.

Schrijf u hier in voor de officiële opening en de lancering van #Jobroad op 3 mei om 16:00. Deelname is gratis (graag inschrijven voor 2 mei).

Adres: Streekhuis Westhoek Woumenweg 100, 8600 Diksmuide.

Expo Vamos Vacaturos kan u ook vrij en gratis bezoeken tussen 3 en 30 mei. Het Streekhuis Westhoek is elke weekdag doorlopend open tussen 09:00 en 17:00. Meer informatie over de expo Vacaturos: over Arbeid en Migratie kan u terugvinden op de website www.vamosvacaturos.be.

Voor secundaire schoolbezoeken is er een aangepast educatief pakket verkrijgbaar.
Contacteer hiervoor Jonas Polin jonas.polin@west-vlaanderen.be - T: +32 495 58 75 71
logo-Jobroad
logo2 ESF
logoreeks_footer_2
footer